October 2020

42 Technology has completely revamped its offices and development laboratories over the summer to increase COVID security and create additional lab facilities.

The ‘top to toe’ refurbishment includes new office layouts, additional lab space and changes within the building to help improve staff safety, health and productivity.

The reduced loading within our offices over the last few months has given us the perfect opportunity to invest in upgrading our facilities. We’ve kept our labs fully operational throughout and made excellent use of remote collaboration tools to deliver on client work.

For some multi-disciplinary collaborative R&D projects we take on, there’s no simple substitute for office working. Our objective with the office makeover is to ensure that whenever staff feel they can work more effectively here rather than at home, then they may do so.

Dr Zane van Romunde, Health & Safety Manager at 42T

42T employee working at a desk

Additional facilities

To help free up as much internal space as possible, 42 Technology has taken additional offsite storage and converted the top floor of its building.  The latter was previously occupied by meeting and storage rooms, to accommodate 20 staff workstations. All desks are spaced well apart across two floors and face the same way to enable social distancing.

Two additional open-plan kitchens have been installed to avoid the risk of overcrowding, every employee has their own personal locker, and extra showers have been put in as more staff are cycling to work rather than travelling by public transport.

Lab space rejig

42 Technology has reconfigured its development laboratories to create more space and has introduced horseshoe-shaped work bays. Each each project now has its own bay to limit people having to move around. We have also invested in additional pieces of the most widely used test and other laboratory equipment to limit sharing.

New electronics lab

Our in-house development facilities have been further expanded with a new dedicated electronics laboratory area elsewhere within the building. This new laboratory will allow each electronics engineer to have their own personal work zone.  Their desk will now be a desk, a lab bench and R&D equipment all in close proximity.

Refurb specialists

The refurbishment programme and building works were carried out in partnership with Alexander Green Office Interiors in Royston. They designed the new layouts. Stevenage-based Division One provided a complete build, installation and project management service.

This is a popup for the search function.